Scroll

Regiobijeenkomst Nieuw E&O 25 juni 2024 – Amersfoort

Aankomend schooljaar start voor alle scholen het vernieuwde profiel van Economie en Ondernemen.
Daarom organiseert het Platform VMBO Economie en Ondernemen in samenwerking met Cito, SLO en CvTE in juni drie regiobijeenkomsten.

De drie regiobijeenkomsten in juni zijn bedoeld voor zowel de pilotscholen als voor de niet-pilotscholen.

 

Een onderdeel van de bijeenkomsten voor de pilotscholen is het evalueren van het pilot CSPE 2024 en daar onderling kennis, inzichten en ervaringen met elkaar over te delen.

De regiobijeenkomsten zijn voor de niet-pilotscholen interessant, om contacten met scholen in de regio te kunnen leggen en om te leren van de kennis, inzichten en ervaringen van de pilotscholen.

De niet-pilotscholen kunnen kennis maken met het vernieuwde profiel via de door het CvTE gepubliceerde syllabi: syllabi Economie & Ondernemen nieuwe stijl. Dit ter voorbereiding op het komende schooljaar, omdat het vernieuwde profiel dan landelijk in gebruik genomen wordt.

 

Programma regiobijeenkomsten:

  • Introductie door SLO/CvTE. Een introductie over de pilot-CSPE Economie en Ondernemen en de doelen van de bijeenkomst.
  • Evaluatie door pilotscholen. Pilotscholen delen ervaringen en evalueren de pilot-CSPE Economie en Ondernemen met Cito.
  • Ervaringsuitwisseling. Pilotscholen die geen pilot-CSPE Economie en Ondernemen afgenomen hebben, kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar en met scholen die nog niet aan de pilot hebben deelgenomen.
  • Rondleiding (optioneel). Een mogelijkheid tot een rondleiding door de gastschool.
  • Overleg en Opstellen To-Do Lijst. Bespreking over praktische opdrachten, de inrichting van lokalen en de organisatie van het onderwijs. Dit gebeurt aan de hand van meegebrachte PTA’s en opdrachten, waarna een concrete To-Do-lijst samen te stellen is.

 

Het Platform vmbo Economie en Ondernemen, Cito, SLO en CvTE hebben de overtuiging dat de regiobijeenkomst heel waardevol zijn om kennis en ervaringen uit te wisselen, nieuwe inzichten op te doen, en samen te werken aan het verder verbeteren van het onderwijsprogramma.

Data en locaties bijeenkomsten:

  • maandag 10 juni 13.30-16.30 uur Dongemond College Raamsdonksveer
  • dinsdag 18 juni 13.30-16.30 uur Talentstad Zwolle
  • dinsdag 25 juni 13.30-16.30 uur Trivium College Amersfoort

 

De regiobijeenkomsten starten om 13.30 uur en duren tot 16.30 uur. Wanneer u hieraan wilt deelnemen, u kunt zich aanmelden via de onderstaande links.

 

Aanmelden:

 

Mocht u vragen hebben of graag meer informatie willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@platformeconomie.nl. Graag tot bij een van de regiobijeenkomsten!

 

Met vriendelijke groet,
Maurits de Bruin, voorzitter Platform VMBO Economie en Ondernemen