ZOEKEN:

Nieuws

Aan de slag met doorlopende leerroutes vmbo-mbo!

18 september 2021
Aan de slag met doorlopende leerroutes vmbo-mbo!

De wet doorlopende leerroutes is ongeveer een jaar geleden aangenomen in de Tweede Kamer. Het afgelopen schooljaar hebben rond de 30 samenwerkingsverbanden van vmbo en mbo hun doorlopende leerroutes gemeld bij DUO. Bent u van plan een of meer doorlopende leerroutes te ontwikkelen, laat u dan inspireren door bouwstenen en voorbeelden op de website van de SPV. Bijvoorbeeld de bouwsteen "Van idee naar uitvoering", "Teambevoegdheid" en "Studieduur en onderwijstijd". Zie Bouwstenen - Sterk Beroepsonderwijs


Meer informatie, zie Starten doorlopende leerroute: maak gebruik van bouwstenen - Sterk Beroepsonderwijs


Wilt u starten met de ontwikkeling van doorlopende leerroutes.

Als u start met een doorlopende leerroute moet u die aanmelden bij DUO, om van de mogelijkheden die de wet doorlopende leerroutes biedt gebruik te kunnen maken.

Informatie hierover treft u op de site van DUO bij  voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Daar vindt u ook informatie over de inschrijving van de leerlingen/studenten en de uitwisseling met BRON.


Mooi voorbeeld

In Assen werken het Dr. Nassau College Penta (vo) en het Drenthe College (mbo) samen om het onderwijs voor het profiel HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) en de opleiding Horeca programmatisch steeds beter in elkaar te vervlechten en toe te werken naar doorlopende leerroutes mbo niveau 2 en 3. Welke ingrediënten zijn nodig bij het gezamenlijk ontwikkelen van een doorlopende leerroute? Een groepsgesprek met Johan Boerhof (docent horeca Dr. Nassau College Penta), Geert Jan Siebring (docent horeca Drenthe College), Huubs Hubbeling (projectleider Dr. Nassau College Penta), Karin Stoffers (projectleider Drenthe College) en Ria Zwart (onderwijskundige Medemogelijk). Zie Sterk-BO-Digizine-2021-01-Leerlab-Assen-002.pdf (sterkberoepsonderwijs.nl)