ZOEKEN:

Nieuws

VO-raad: Mentale gezondheid leerlingen

1 april 2021
VO-raad: Mentale gezondheid leerlingen

Door de coronacrisis zijn er toenemende zorgen over de mentale gezondheid van jongeren. De crisis brengt veel leerlingen onzekerheid, stress en spanningen. Hun sociale contacten, vrijheid en experimenteerruimte zijn sterk verminderd. Naast de vaak al bekende groep kwetsbare leerlingen op school, is er een groeiende middengroep van leerlingen die het mentaal zwaar heeft. Zij hebben op dit moment ook vanuit hun school iets extra’s nodig om overeind te blijven. De school kan hierin al iets betekenen voor leerlingen door laagdrempelig gebruik te maken van al bestaande en vaak kosteloze tools.


Bekijk een video met tips van psycholoog Steven Pont op de website van de VO-raad: Mentale gezondheid leerlingen - VO-raad (vo-raad.nl)

Alle nieuws items