ZOEKEN:

Nieuws

SLO ontwikkelt i.s.m. pilotscholen conceptexamenprogramma praktijkgerichte programma’s

11 maart 2021
SLO ontwikkelt i.s.m. pilotscholen conceptexamenprogramma praktijkgerichte programma’s

Het vmbo wordt vernieuwd: de theoretische en gemengde leerweg worden samengevoegd. Over een paar jaar volgt iedere leerling een praktijkgericht programma. SLO ontwikkelt hiervoor de examenprogramma’s en denkt met 137 pilotscholen na over de implementatie in het onderwijs.


Een examenprogramma beschrijft wat leerlingen moeten kennen en kunnen bij het examen. Om tot een examenprogramma te komen, is eerst een format samengesteld. Hierin staan de belangrijkste onderdelen van elk examenprogramma, gebaseerd op kennis en vaardigheden. Het format voor de examenprogramma’s bestaat uit zes onderdelen.


Bekijk de onderdelen van het format.

Alle nieuws items