ZOEKEN:

Nieuws

Boek Ruud Klarus: Waar wij een vak leerden

30 november 2020
Boek Ruud Klarus: Waar wij een vak leerden

Lid van de Sectorvernieuwingscommissie vmbo Economie en Ondernemen Ruud Klarus schreef het boek 'Waar wij een vak leerden.


Waarom is het lager beroepsonderwijs de laatste honderd jaar steeds algemener geworden? Hoe was het voor de leerkrachten om voortdurend de kloof te overbruggen tussen hun schoolpraktijk van alledag en het overheidsbeleid? Hoe komt het dat kansengelijkheid nog steeds niet gerealiseerd is? Lag dat aan het onderwijs, aan de status van vakmanschap? Of heeft het te maken met de klasse gebonden definitie van intelligentie?


Het zijn allemaal vragen waar ik me de afgelopen jaren in verdiepte. Aan de hand van historische bronnen en interviews met mensen die in het beroepsonderwijs werkten schets ik hoe leerlingen, leraren en leidinggevenden van toen hun beroepsonderwijs ervaarden. Aanbevolen aan iedereen met liefde voor beroepsonderwijs! En wie heeft dat nou niet? Verkrijgbaar bij de boekhandel. Of: https://www.boomgeschiedenis.nl/auteur/110-8689_Klarus


Bekijk hier een beschrijving en de inhoudsopgave.


Zie ook: 'Waar wij een vak leerden' | Klarus | 9789024433490 | Boom Geschiedenis