ZOEKEN:

Nieuws

Kabinet besluit 24 juni over verdere openstelling vo

12 juni 2020
Kabinet besluit 24 juni over verdere openstelling vo

Het kabinet neemt op 24 juni een principebesluit over verdere openstelling van het voortgezet onderwijs na de zomervakantie. Eerder deze week vroeg de VO-raad om duidelijkheid over het te verwachten corona-regime van na de zomervakantie.


De VO-raad gaat hierover met het kabinet in gesprek en zal daarbij ook aandacht vragen voor de wetenschappelijke onderbouwing van de gezondheidsrisico’s van en voor jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 20 jaar. Uit een onderzoek van de RIVM blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat kinderen een belangrijke rol spelen in de overdracht van het coronavirus. Kinderen kunnen weldegelijk geïnfecteerd raken, maar de overdracht vindt vooral plaats tussen volwassen leeftijdsgenoten en van volwassen gezinsleden naar kinderen.


Lees het gehele bericht van de VO-Raad.

Alle nieuws items