ZOEKEN:

Nieuws

Waar gaan steunmaatregelen voor ondernemers zoals Tozo en TOGS over?

3 april 2020
Waar gaan steunmaatregelen voor ondernemers zoals Tozo en TOGS over?

De website van ZZP-Nederland legt onder andere uit hoe het coronavirus ondernemend Nederland treft en welke maatregelen het kabinet voor de ondernemers treft. Zie hiervoor https://www.zzp-nederland.nl/corona, onder andere voor een toelichting op de kabinetsmaatregelen 'Tozo' en 'TGOS'.


Vanwege de economische gevolgen van corona kunnen ondernemers een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor uitzonderlijke financiële steun van het kabinet. Dit gaat via speciale compensatieregelingen voor getroffen sectoren en extra ondersteuning voor zelfstandigen. Bedrijven kunnen een beroep doen op de diverse belastingmaatregelen en verruimde mogelijkheden voor overbruggingskredieten. De afkorting 'Tozo' staat voor 'Tijdelijke overbruggingsregelng zelfstandig ondernemers'. Dit is een inkomens voorziening ten behoeve van het levensonderhoud voor drie maanden. De regeling 'TGOS' staat voor 'Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19'. Dit is een eenmalige tegemoetkoming ten behoeve van vaste lasten.

Alle nieuws items