ZOEKEN:

Nieuws

Overdracht van Schoolexamenbank aan Woots

27 februari 2020
Overdracht van Schoolexamenbank aan Woots

De Stichting Platforms vmbo (SPV) gaat, met betrekking tot de overdracht van het archief van de Schoolexamenbank, met Woots* samenwerken.  Zie https://woots.nl/home. Hierdoor krijgt het goede werk van de ontwikkelgroepen een mooie plek en kunnen docenten gebruik blijven maken van de content.

Via het online archief van de schoolexamenbank. In het online archief staan theorietoetsen en praktijkopdrachten voor negen vmbo profielen.  Via het online archief kunt u toetsen downloaden. De antwoordmodellen worden meegeleverd. U kunt toetsen niet meer digitaal aanpassen.  Het online archief zal tot 2024 beschikbaar zijn.


In Woots komen de schoolexamens en toetsitems. Scholen kunnen daar kosteloos gebruik van maken. Willen ze toetsen kunnen bewerken dan moeten ze een licentie kopen. Veel scholen hebben deze licentie al omdat ze gebruik maken van de luistertoetsen voor de talen via Woots. Via die licentie kan gebruik gemaakt worden van alle content die in Woots staat of de komende tijd geplaatst wordt.


Naast Woots is er het archief van de schoolexamenbank (zie https://www.onlinearchiefschoolexamenbankvmbo.nl) Dit archief is een statische omgeving, daar staan de schoolexamens en toetsen, die kunnen gebruikt worden, maar er is geen mogelijkheid zelf toetsen te maken. Het archief blijft 4 jaar online. Via de nieuwsbrief nieuw vmbo zijn scholen hier vorige week over geïnformeerd.
De actie om het archief vorm te geven was al ingezet toen Woots zich melde, was dat niet het geval geweest dan hadden we het archief niet ontwikkeld. 

Scholen hebben dus twee mogelijkheden om de ontwikkelde schoolexamens en toetsitems te gebruiken: via het online archief en via Woots.


* Woots is een initiatief van Cito en Ans Delft. Zij mengen 50 jaar ervaring en expertise (Cito) met de bruisende energie van een jonge onderneming (Ans Delft).

Alle nieuws items