ZOEKEN:

Nieuws

4* Nieuws van Bijscholingvmbo.nl/EO

10 januari 2020
4* Nieuws van Bijscholingvmbo.nl/EO

1) Eendaagse training Virtual Reality: maken van een interactieve omgeving met relaties met de keuzevakken 'Marketing' en 'Presentatie en styling'. Onder leiding van een vakexpert tekenen in 3D, werken met een 360° camera, zorgen dat er in en om de tekening heen gelopen kan worden. Veelgebruikte technieken bij presentaties en games.
Inhoud
- Presentatie van voorbeelden van Virtual Reality, toepassingsgebieden, invloed op beroepen;
- Diverse korte instructies en korte praktische opdrachten, met feedback tijdens het werk/korte tussenbespreking:
- 3 D tekenen
- 360 graden camera's
- Virtual tour maker
- CoSpaces
- Demonstraties/ presentaties van de eigen virtuele omgeving;
- Reflecteren.
Interesse? Zie https://bijscholingvmbo.nl/cursussen/bootcamp-virtual-reality

2) Eendaagse training Visual Storytelling: maken van een getekend verslag. Onder leiding van een expert komt u tot het verhaal dat u uw klant te vertellen heeft. Wat is de essentie van uw product, dienst of boodschap? Bij deze training - met relaties met het profielvak 'Commerieel' en de keuzevakken 'Ondernemen' en 'Presentatie en styling' - komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Tekenfiguren en symbolen tekenen;
- Oefenen met tekeningen die er snel goed uitzien;
- Wel/geen tekst in uitleg-tekenwerk;
- ‘Ankers’ maken in beeld;
- Een verhaal doorgronden;
- Werken aan eigen opdracht en daar feedback op krijgen;
- Presentaties;
- Reflectie en tips:

Ieder thema wordt eerst kort theoretisch uitgelegd. Daarna gaan de deelnemers praktische oefeningen doen. De training wordt verzorgd door een Detex trainer die zowel als trainer en als medewerker in modebedrijven ruimschoots ervaren is. Het programma ziet er als volgt uit:
09.00 uur Ontvangst met koffie en thee.
09.30 - 11.00 uur Thema’s
11.00 - 11.15 uur Pauze
11.15 - 12.45 uur Thema’s
12.45 - 13.30 uur Lunch
13.30 - 15.00 uur Thema’s
15.00 uur Afsluiting certificering (Detex)
16.00 uur Einde dag

Interesse? Zie https://bijscholingvmbo.nl/cursussen/bootcamp-visual-storytelling/


3)

Eéndaagse waarin u een pop-up winkelproject opzet die past bij de praktische instelling van vmbo leerlingen. Voorbeeld is te zien op vmbo-up.nl! Gericht op het keuzedeel Ondernemen, maar ook geschikt voor andere profiel- en keuzedelen.

Een winkel beginnen met leerlingen E&O? Een tijdelijk restaurant met ZW? Dienstverlening op locatie met Techniekleerlingen? In 10 stappen werkt u in deze cursus van docentschap naar ondernemerschap. De cursus is praktijkgericht en er is veel ruimte voor eigen inbreng en discussie. De werkwijze is dat leerlingen aan het werk gaan in het project. Praktijkervaring met dit project wordt gekoppeld aan de inspiratie van de deelnemers. Aan het einde van de dag hebt u een stappenplan in handen waar u concreet wat mee kunt.

Door deze cursus te volgen, hebt u de mogelijkheid om het keuzedeel Ondernemen volledig anders in te vullen. Deze cursus dient ook als inspiratie voor projecten in andere profiel- en keuzedelen. Je haalt de praktijk niet de school in, maar je gaat met de school de praktijk in.

Interesse? Zie https://bijscholingvmbo.nl/cursussen/vmbo-up-ondernemen-doe-je-zo/


4) Met Mode en design leert u trends en stijlen herkennen binnen de mode (én wonen). Kernbegrippen zijn trendresearch, vormgevingsprincipes, kleurenleer en kleurcombinaties. U ontvangt adviezen en gaat hiermee oefenen zodat u deze gelijk kunt inzetten in de lessen.
Deze bijscholing - met relaties met het keuzevak 'Mode en design'- duurt één dag. De volgende thema’s worden behandeld:
- stijlen en trends;
- vormgevingsprincipes;
- kleurenleer op het gebied van mode en design ;
- trendresearch;
- thema's;
- kleurcombinaties op het gebied van mode en design;
- samenstellen van een stylingmap.

Interesse? Zie https://bijscholingvmbo.nl/cursussen/mode-en-design/

Alle nieuws items