ZOEKEN:

Nieuws

Tot en met 11 augustus a.s. kunt u feedback geven op voorstellen curriculumherziening (Curriculum.nu)

27 juni 2019
Tot en met 11 augustus a.s. kunt u feedback geven op voorstellen curriculumherziening (Curriculum.nu)

De leraren en schoolleiders uit de ontwikkelteams van Curriculum.nu hebben hun voorstellen gepresenteerd. Deze voorstellen beschrijven in negen leergebieden de kern van de kennis en vaardigheden die leerlingen moeten beheersen en leggen de basis voor de herziening van de kerndoelen en eindtermen voor het po en vo. Tot en met 11 augustus kan op de voorstellen feedback worden gegeven.


Het is voor het eerst dat de kerndoelen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs in samenhang en gelijktijdig worden herzien. Dit draagt bij aan doorlopende leerlijnen, de samenhang in het onderwijs, het terugdringen van overladenheid en de balans in de hoofddoelen van het onderwijs: kwalificatie, socialisatie en persoonlijke vorming. Zo’n 150 leraren en schoolleiders werken hier sinds het voorjaar van 2018 aan in ontwikkelteams voor negen leergebieden. Zij werken nauw samen met 84 ontwikkelscholen die regelmatig feedback geven en verkennen of de gestelde ambities haalbaar zijn voor de onderwijspraktijk.


U kunt de voorstellen van de negen ontwikkelteams bekijken via https://www.vo-raad.nl/nieuws/voorstellen-curriculumherziening-gepubliceerd-en-open-voor-feedback.

Alle nieuws items