ZOEKEN:

Nieuws

Nieuwe wegwijzer rond depressiepreventie en hulp aan depressieve jongeren

18 april 2019
Nieuwe wegwijzer rond depressiepreventie en hulp aan depressieve jongeren

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat in een klas van 25 leerlingen gemiddeld 5 jongeren depressieve klachten hebben en 1 van hen daadwerkelijk een depressie doormaakt. Voor professionals die primair met jongeren werken is een wegwijzer ontwikkeld rondom depressiepreventie en hulp aan jongeren die kampen met depressieve klachten of een depressie. De wegwijzer ‘Rondom Jong’ kan hen helpen om tekenen van depressie beter te herkennen, de ondersteuning aan jongeren te verbeteren en hierbij ook beter met elkaar samen te werken. Staatsecretaris Blokhuis (VWS) nam op vrijdag 12 april het eerste exemplaar in ontvangst.


Download de 'wegwijzer' via https://www.vo-raad.nl/nieuws/nieuwe-wegwijzer-rond-depressiepreventie-en-hulp-aan-depressieve-jongeren.

Alle nieuws items