ZOEKEN:

Nieuws

Eindtoets groep 8 van start: alternatieven voor Cito steeds populairder

17 april 2019
Eindtoets groep 8 van start: alternatieven voor Cito steeds populairder

De NOS heeft een aardig overzicht van het toetsaanbod voor groep-8 leerlingen samengesteld. De Cito-toets was tot 2015 de enige toets om ervoor te zorgen dat ieder kind evenveel kansen heeft en langs dezelfde meetlat wordt gelegd. Ook worden eventuele bewuste of onbewuste vooroordelen van de leraar aan de kant gezet.

Maar sinds De Groot de toets heeft bedacht, is er veel veranderd. Inmiddels heet de Cito de Centrale Eindtoets, kan een basisschool kiezen voor een andere eindtoets en is het advies van de juf of meester doorslaggevend geworden.

Zie https://nos.nl/artikel/2280524-eindtoets-groep-8-van-start-alternatieven-voor-cito-steeds-populairder.html 

Alle nieuws items