ZOEKEN:

Nieuws

Pabo-gediplomeerden met certificaat voortaan bevoegd voor de klas in onderbouw vmbo basis-en kader

1 april 2019
Pabo-gediplomeerden met certificaat voortaan bevoegd voor de klas in onderbouw vmbo basis-en kader

Pabo-gediplomeerden die het certificaat “Groepsleerkracht onderbouw vmbo basis- en kader” hebben behaald, staan voortaan bevoegd voor de klas in de onderbouw van het vmbo basis- en kader. Minister Slob heeft nu in regelgeving vastgelegd dat pabo-gediplomeerden met dit certificaat in de onderbouw van het vmbo basis- en kader les mogen geven in de vakken Nederlands en rekenen-wiskunde en de gevolgde keuzevakken die op het certificaat staan vermeld.

Bevoegd na ontvangst Certificaat
Inmiddels hebben zo’n 800 pabo-gediplomeerden het certificaat “Groepsleerkracht onderbouw vmbo basis- en kader” behaald. Een pabo-gediplomeerde is bevoegd vanaf het moment dat het certificaat is behaald. De bevoegdheid is persoonsgebonden en niet gerelateerd aan de school waar een pabo-gediplomeerde werkzaam is. Dit betekent ook dat een aanvraag voor de bevoegdheid bij DUO niet nodig is.

Lees het gehele artikel op:
https://www.platformsvmbo.nl/actueel/2019/2/28/pabo-gediplomeerden-met-certificaat-voortaan-bevoegd-voor-de-klas-in-onderbouw-vmbo-basis-en-kader

Alle nieuws items