ZOEKEN:

Nieuws

Vervallen van profiellicenties

17 februari 2019
Vervallen van profiellicenties

Met de invoering van de nieuwe beroepsgerichte programma’s in het vmbo is ook een regeling van kracht geworden over het vervallen van licenties. Profielen op een school vervallen waar leerlingen zich drie jaar lang niet voor aanmelden.

Licenties worden op vestigingsniveau geregistreerd, maar vanwege de manier waarop licenties voor LWOO en de GL zijn geregeld, is het niet mogelijk licenties per vestiging af te sluiten. Voor de afsluiting van licenties wordt naar de hele school gekeken (het vier-cijferig BRIN). Pas als er drie jaar achter elkaar geen leerling (in basis, kader én gemengde leerweg) op een profiel zijn ingeschreven, vervalt de licentie voor het profiel.Scholen waarvoor een profiellicentie vervalt, krijgen hiervan uiterlijk 1 maart bericht.


Bekijk het hele bericht op de website van de SPV:

https://www.platformsvmbo.nl/actueel/2019/2/1/vervallen-van-profiellicenties 

Alle nieuws items