ZOEKEN:

Nieuws

Stijging aantal mbo-vacatures

17 februari 2019
Stijging aantal mbo-vacatures

In de periode van januari tot en met september 2018 ontstonden ruim 418.000 vacatures op mbo-niveau. Dit is een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De stijging geldt voor vrijwel alle beroepsgroepen. De grootste stijging is te zien binnen de beroepsgroep Retail, Technische installaties en systemen, Winkelambacht, Transport en logistiek, en Zorg.

Veruit de meeste vacatures zijn er binnen de beroepsgroepen Gastvrijheid en Retail, gevolgd door Zorg, Transport en logistiek, Groothandel en internationale handel, Metaal en metalektro, en Technische installaties en systemen. Regionaal ontstonden de meeste vacatures in Groot-Amsterdam, gevolgd door Midden-Utrecht en Rijnmond. In Gorinchem, Midden-Holland en Drenthe ontstond het minste aantal vacatures.

Digitaal dashboard
De Basiscijfers Jeugd van SBB en UWV zijn verwerkt in een digitaal dashboard, waar geïnteresseerden eenvoudig de ontwikkelingen per opleidingsniveau, regio en sector kunnen volgen. Vier keer per jaar verschijnt een actueel beeld van de mogelijkheden die jongeren op de regionale arbeids- en stagemarkt hebben. SBB en UWV werken hierin samen om organisaties die zich bezighouden met jongeren, onderwijs en de arbeidsmarkt te informeren over ontwikkelingen, kansen en knelpunten.

Meer informatie:
https://www.s-bb.nl/nieuws/verdere-stijging-aantal-mbo-vacatures-voor-vrijwel-alle-beroepsgroepen

Alle nieuws items