ZOEKEN:

Nieuws

Terugblik Ton Heerts op 2018, en een vooruitblik

21 januari 2019
Terugblik Ton Heerts op 2018, en een vooruitblik

Ton Heerts, sinds twee jaar voorzitter van de MBO Raad, blikt tevreden terug op een voor het mbo memorabel jaar. Hij zit vol plannen om het mbo in 2019 verder vooruit te helpen.

Is er nog wel toekomst voor niveau-2 opleidingen?
‘Werkgevers geven keer op keer aan dat zij behoefte houden aan werknemers met een opleiding op niveau 2. Natuurlijk verandert het werk snel, maar het verdwijnt niet. De vrachtwagenchauffeur van de toekomst is een soort piloot in een cockpit. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar het werk blijft wel bestaan.’

Wat kunnen we in het nieuwe jaar verwachten?
‘We zitten vol plannen. We gaan verder met het programma Sterk Beroepsonderwijs, waarbij het mbo nauw samenwerkt met het vmbo. Ook willen we stimuleren dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om van 3 havo over te stappen naar een mbo-4 opleiding. Voor jongeren die de praktijk in willen, is dat een gouden keuze. In het mbo komen zij veel sneller in aanraking met the real world. Voor sommigen is dat echt aantrekkelijker dan nog twee jaar theoretisch onderwijs. Ook willen we samen met het hbo de associate degrees uitbouwen. En natuurlijk willen we de doorbraak in het leven lang ontwikkelen in 2019 echt realiseren.’

Zie voor het gele gesprek:
https://mbo-today.nl/ton-heerts-het-was-echt-een-heel-goed-jaar  

Alle nieuws items