ZOEKEN:

Nieuws

'Ondernemen' meest gekozen keuzevak

16 mei 2019
'Ondernemen' meest gekozen keuzevak

Dat beroepsgerichte keuzevakken voldoen aan de verwachting wisten we al. Na een voorzichtige start bieden scholen steeds meer keuzemogelijkheden aan aan hun leerlingen. Nu blijkt uit de cijfers van DUO dat ook bijna alle beroepsgerichte keuzevakken worden aangeboden en afgesloten. Het keuzevak 'ondernemen' van het profiel Economie en Ondernemen wordt het meest gevolgd.

In het onderzoek zijn de nieuwe beroepsgerichte keuzevakken nog niet meegenomen. Bij de cijfers, die uit het examenjaar 2017 komen, moet bedacht worden dat in dat jaar nog niet alle scholen de profielen aanboden. De komende jaren zal het aanbod van keuzevakken gevolgd worden en zal ook onderzocht worden hoe vaak profielmodulen als beroepsgericht keuzevak worden aangeboden. Geconcludeerd kan worden dat beroepsgerichte keuzevakken voldoen aan de ideeën op basis waarvan ze ontwikkeld zijn: keuze bieden aan leerlingen.

Zie ook https://nieuwvmbo.nl/actueel/beroepsgerichte-keuzevakken-bijna-allemaal-aangeboden  

Alle nieuws items