ZOEKEN:

Nieuws

"Met een eindcijfer 3 of lager ben je sowieso gezakt."

3 juli 2018
"Met een eindcijfer 3 of lager ben je sowieso gezakt."

Er lijkt in het land enige verwarring door de nieuwe wetgeving per 1-9-2016. Het lastige bij die wet zit hem niet in de standaardvakken zoals Nederlands en Engels of het Profielvak (ook wel het praktijkvak genoemd). Daarvoor wordt nog, net als voordat de nieuwe wet inging, een schoolexamen en een eindexamen afgenomen.

Het nieuwe zit hem in erin dat docenten ook vier beroepsgerichte keuzevakken moeten afnemen voor een examen. Voor die vier keuzevakken mag geen 3 of lager worden gehaald. "Niet alle scholen lijken zich te hebben gerealiseerd dat er geen 3 of lager mag staan op de cijferlijst als eindcijfer voor een keuzevak", zegt Van Nierop. "Met een eindcijfer 3 of lager ben je sowieso gezakt."

Lees het hele bericht van de NOS en extra artilkelen via https://nos.nl/artikel/2239107-vmbo-scholen-hadden-de-exameneisen-moeten-en-kunnen-weten.html