ZOEKEN:

Nieuws

Toelichting voorzitter SPV op artikel in Algemeen Dagblad over examinering in "coronatijd"

23 september 2020
Toelichting voorzitter SPV op artikel in Algemeen Dagblad over examinering in "coronatijd"

In mei is SPV door het ministerie gevraagd om een advies te geven over hoe na het sluiten van de scholen om te gaan met de beroepsgerichte vakken, vooral voor de leerlingen in het 3de (nu voornamelijk 4de) jaar. Iedereen realiseerde zich dat het gaat over onderwijs dat wel 50 % van de onderwijstijd omvat. En dat digitaal beroepsgericht onderwijs voor het grootste deel van de profielen moeilijk en soms onmogelijk is. Er zit natuurlijk verschil tussen profielen, verschil tussen de hoeveelheid theorie in de profielen en verschil tussen de mogelijkheden om digitale opdrachten te geven en deze thuis uit te voeren.


Lees hier het artikel in het Algemeen Dagblad (17 september 2020)


Lees de hele toelichting op: https://www.platformsvmbo.nl/actueel/vmbo-scholen-willen-examens-schrapen-vertraging-door-corona-niet-in-te-halen?utm_source=SPV+Juli+2020&utm_medium=email