Profiel- en keuzevakken vmbo Economie en Ondernemen
Vanaf 1 augustus 2016 is het begrip ‘sector’ in het vmbo vervangen door het begrip ‘profiel’. De profielen zijn:
- Economie
- Landbouw (wordt Groen)
- Techniek
- Zorg en welzijn
Profielgebonden vakken 'vmbo Economie en Ondernemen'
Het profielgebonden vak bij het profiel 'vmbo Economie en Ondernemen is: Economie. En bij 'vmbo Economie en Ondernemen' is ook het volgen van een tweede vak verplicht. Hiervoor kan gekozen worden uit wiskunde, Frans of Duits.
Kern 'vmbo Economie en Ondernemen'
Een kandidaat kan gebruik maken van de in de ‘kern’ genoemde kennis en vaardigheden in een (gesimuleerde) uitvoerende beroepssituatie of een daarop voorbereidende scholing. De kennis en vaardigheden zijn gerangschikt in algemene kennis en vaardigheden en professionele kennis en vaardigheden. Kennis en vaardigheden worden samen met de persoonlijke eigenschappen ook wel aangeduid als beroepscompetenties. De kern omvat ook kennis en vaardigheden rond loopbaanoriëntatie en –ontwikkeling.
4 Profielmodulen 'vmbo Economie en Ondernemen'
De vier profielmodulen van 'vmbo Economie en Ondernemen' zijn:
- Commercieel
- Secretarieel
Op de website http://nieuwvmbo.nl/bovenbouw/profielen/economie-en-ondernemen/ staat de laatste versie van de taken en deeltaken van de vier profielvakken van 'vmbo Ecnomie en Ondernemen'. Vervolgens heeft Het College voor Toetsen en Examens in de Syllabus vmbo Economie en Ondernemen de eisen van het CSPE uitgewerkt, zie https://www.examenblad.nl/examen/economie-en-ondernemen-kb-vmbo/2018.
9 keuzevakken 'vmbo Economie en Ondernemen'
- Marketing
- Officemanagement
- Distributie
- Financieel en administratief beheer
- Ondernemen
- Webshop
- Presentatie en styling
- Mode en design